Nova vest
Tenis

Petak, 20.05.2011.

16:41

Srbija bez finala u Diseldorfu

Teniseri Srbije nisu uspeli da se plasiraju u finale Svetskog kupa u Diseldorfu, iako su u poslednjem kolu "plave grupe" obezbedili pobedu protiv Španije.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Finalista iz "plave grupe" je Nemačka, koja je povela s nedostižnih 2:0 protiv Rusije, tako da je osigurala prvo mesto u grupi ispred Srbije.

Drugu pobedu Nemcima u meču sa Rusima obezbedio je Filip Kolšrajber koji je pobedio Mihaila Južnjog sa 2:1 u setovima - 2:6, 6:3, 6:2.

Nemačka ima isti skor kao i Srbija, po dve pobede i poraz, ali je imala više dobijenih partija u grupi, pa će u finalu Svetskog kupa igrati sa Argentinom, pobednikom "crvene grupe".

U četvrtak je Viktor Troicki slavio protiv Granoljersa sa 6:4, 6:4, posle jednog sata i 25 minuta igre. Janko Tipsarević pobedio je Himena Travera u drugom meču duela sa Španijom na Svetskom kupu u Diseldorfu i tako obezbedio trijumf našeg tima. Tipsarević je protiv Travera slavio sa 7:6 (7:5), 6:1, posle jednog sata i 35 minuta.

Susret između Srbije i Španije završava se igrom dublova, ali taj meč nema takmičarski značaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu